Meer details over de grote Piaget horloges

Horloge maken is een kunst op zich. Vandaag zijn er talloze horloge-bedrijven die het ontwerp en de high-end uurwerken voor horloge liefhebbers te ontwikkelen. Echter, onder alle horloge ontwerpers en populaire merken, Zwitserse horloge-bedrijven hebben een duidelijke positie over de hele wereld. De superieure kwaliteit materialen en de ingewikkelde ontwerpen van deze uurwerken te maken deze horloges zeer populair over de hele wereld. Piaget horloges zijn ook de Zwitserse luxe horloges. Deze horloges hebben een unieke gevoel voor stijl en zijn volledig handgemaakt in om de hoge normen te handhaven

Piaget Horloges
Piaget werd ontwikkeld door het horloge maker Georges Piaget in 1874 in een dorp genoemd als La Cote aux Fees. Het merk is op dit moment lid van de Richemont Group, die beroemd is om de luxegoederen creëert. Piaget is vooral bekend voor het creëren van uurwerken, maar later in de 20e eeuw begon het creëren van high end uurwerken. Het merk is nu een van de gerenommeerde bedrijven die zich bezighouden met het creëren van high-end uurwerken. Het is nu het 6de grootste sieraden merk van de wereld.

In 1874 toen de eerste workshop van Piaget horloges werd opgericht, het bedrijf geconcentreerd in het creëren van high end uurwerken. Later in 1911, het bedrijf begonnen met de productie van horloges en zich volledig gewijd in het vervaardigen van verschillende soorten horloges. Piaget raken geregistreerd in 1943 en kreeg ook een handelsmerk. Met zijn internationale expansie en de groeiende populariteit, opende het bedrijf een nieuwe productie-eenheid in het jaar 1945. De belangrijkste omdraaien in deze horloges kwam toen ze voor het eerst de Calibre 9P dat is de eerste ultra-dunne beweging te creëren in de wereld geïntroduceerd. De beweging was een mechanisch en werd met de hand wond en was van 2 mm breedte.

Ook in 1960, horloges Piaget liet de kaliber 12P, dat is tot datum de dunste van alle automatische horloges gemaakt in de wereld. Het is 2,3 mm breed en het heeft officieel het Guinness Book of World Records voor zijn fijne structuur. Piaget bleef diversifiëren met de tijd en creëerde manchetknoop horloges, broche horloges, munt horloges en ook geprobeerd haar handen op het maken van sieraden. Verder heeft het bedrijf creëerde een eenheid in Genève dat volledig is gewijd aan sieraden ontwerpen.

In het jaar 1964 liet de onderneming de eerste uurwerken met decoratieve wijzerplaten gemaakt van kostbare edelstenen zoals turkoois, oog en onyx tijger. De Piaget Polo horloge uitgebracht in het jaar 1976, werd een een iconisch model voor het merk en de Danser horloge collectie uitgebracht in het jaar 1986 was ook even succesvol. Momenteel is de prestigieuze merk heeft een groot aantal merken, zoals de Limelight, de Tangra collecties met verwisselbare bandjes. Het merk wordt nu geregeerd door Yves Piaget die de president van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *