Weet je hoe je een diamant te kopen

Warenhuizen en mall-juweliers helemaal gek op de verkoop van hun diamanten. Zij zullen u vertellen wat u wilt horen over de selecties die u naar te kijken.

Zoals; “Oh! Je hebt een zeer goede smaak. Oh ja. Die ‘kanarie diamant” in het hartvormige cut is een geweldige investering in uw persoonlijk geluk. ” Yada Yada Yada –
Ik weet het, ik heb in diamant / sieraden verkoop gewerkt, en heb mezelf aan beide zijden van de teller gevonden.

Diamant
Na 12 jaar werken in een juwelierszaak, heb ik een paar dingen geleerd. Ten eerste, allesbehalve een briljant geslepen, kleurloze diamant, zal niet schitteren door de kamer op het feest, of de arena – wat dat betreft. De steen moet de moderne “perfecte” of “briljant” cut te hebben, in staat zijn om het licht van de beste reflecteren.

Je zou niet willen een diamant die de ogen niet verblinden. Sommige “goedkopere” non-round bezuinigingen gewoon saai uitzien. De diamantslijpers zijn zeer geavanceerd deze dagen en het gebruik van echte wetenschap en natuurkunde aan de hoeken van de diepte en de oppervlakte tabel (boven) precies goed te krijgen aan het licht reflecteren op maximale helderheid. Als de steen te ondiep wordt gesneden, denk je misschien het ziet eruit als een grote rots, maar is goedkoper, want het is niet zo zwaar – maar ik zou het niet aanraden.

Diamant gewicht wordt gemeten in karaat. Een een karaat diamant is ruwweg ongeveer de grootte van een erwt. De schalen gebruikt om diamanten meten zeer gevoelig, maar het gewicht is slechts een deel van de algemene overwegingen bij aankoop van een diamant.

True, wordt de prijs niet van plan “goedkoop” om op deze mooier stenen, maar dat is het punt, is het niet? Een roze of gele steen wordt meestal niet beschouwd als “hoge waarde”, omdat het hele spel in diamant kleur is wat bekend staat als – “blauw-wit”. Een “E” kleur geeft u zo dicht mogelijk bij dat doel als redelijk is. “D” kleur is vrijwel theoretisch. “F” is ook uitstekend in diamanten, slecht op school, maar een geweldige kleur voor een diamant. De gele “kanarie” stenen zijn niet gemeten in deze competitie. Evenmin zijn roze.

Duidelijkheid is hand in hand met kleur. Knippen, kleur en helderheid. Vraag naar de “juwelier loupe” het is in feite een krachtige kleine vergrootglas en zal u laten zien de stenen echt close-up lenen. Hier zie je de “insluitsels”, de piekerige kleine veertjes, kloven, en zelfs de korrels van donkere of zwarte koolstof gruis gevangen in de steen. De standaard score is de initialen van (bijvoorbeeld) VVS ik, heel erg klein integratie, of misschien VS 2 (2 zeer kleine insluitsels, S I – “kleine inclusie”.

Hier is wat ik zou kunnen zeggen is een fatsoenlijke sieraden diamant die niemand in de buurt zou kunnen dragen en nog steeds ziet er echt geweldig: een 1,05 karaat, E kleur, S I. Dit kan zo ongeveer een “standaard” goed worden gedacht aan grote “draagbare sieraden diamant bestemd om te worden gedragen in een ring.

De een karaat grootte is net zoiets als een acre van de grond in de zin dat het is meer de moeite waard om dat formaat of een beetje meer, dan wanneer het minder, is de waarde aanzienlijk lager. Voor oorbellen, kan de grootte kleiner, maar de andere factoren zijn nog belangrijker – de schittering van de briljant geslepen, de “E” kleur en de hoge helderheid. Op de oren van de steen zullen hard werken om kijkers te verblinden, de grootte heeft van minder belang is dan de schittering.

Houd in het achterhoofd, kunnen vermogende beleggers diamant uit zijn om “super stenen” te kopen en bewaar ze in een kluis ergens. Het zou te riskant zijn om ze te dragen om enkele partij en verliest het ding ergens. De meesten van ons zouden ze te kopen voor onszelf of een geliefde te dragen en te genieten. Dit is wie dit artikel is gericht op.

Dus vergeet niet dit zijn slechts algemene richtlijnen en de werkelijke diamant prijzen niet veranderen na verloop van tijd – meestal. Kijk goed rond en een idee krijgen van wat de typische prijs van een goede kleur (zelfs G naar H wordt nog steeds beschouwd als een uitstekende kleur), een briljant geslepen, en ten minste S I duidelijkheid diamant is de verkoop op. Binnenkort zult u een vrij goed idee wat diamanten verkopen voor hebben, en zien dat sommige dealers zijn meer nauwgezet dan anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *